O nama

Certifikat
ISO 9001

picture

Čime se bavimo...

Tvrtka Senso profi d.o.o. se bavi implementacijom informatičkih poslovnih rješenja za male, srednje i velike korisnike. Glavno poslovanje tvrtke je usmjereno prema uslugama sistem intergracije te servisnim uslugama informatičke opreme. Ovlašteni smo partneri tvrtki IBM, HP, Lenovo, Microsoft, Cisco, Lexmark, Acer i dr..

Senso profi implementira cjelovita rješenja za informatičko upravljanje tvrtkom na bazi najma računalne opreme, uređaja za ispis i kopiranje.
Isto tako implementiramo cjelovita rješenja bazirana na  Microsoft operativnim sustavima i rješenja na bazi Microsoft proizvoda (Exchange, TMG, Share point i sl.). Glavni fokus tvrke je okrenut prema održavanju kompletne informatičke infrastrukture (aktivne i pasivne)  te održavanju operativnih sustava korisnika.

Senso profi je podjednako okrenut i prema malim i velikim tvrtkama u kojima se nudi održavanje opreme, instalacija novih serverskih rješenja, projektiranje i izvedba mrežnih rješenja te konsolidacija ispisa i praćenje istog. Za male tvrtke se nude rješenja ključ u ruke bilo sa najmom opreme ili prodajom iste te praćenjem ispisnih rješenja i projektiranjem istih po potrebama korisnika i po njegovim željama.
U Senso profiju za potrebe održavanja i implementacije je oformljen IT tim od 10 stručnjaka sa različitim certifikatima i različitim stručnim znanjima koji su potrebni za pružanje kompletne usluge informatičke podrške.  Trenutačno naš IT tim posjeduje sljedeće certifikate:

Comptia S+
Comptia N+
IBM server technitian
IBM DS storage technitian
HP desktop & notebook certified tehnitian
Lenovo Certified tehnitian
Miscrosoft MCSA,MCSE, MCT

Virtualizacija servera

Rijetke su tehnologije, kao što je to virtualizacija, koju su uspjele u relativno kratkom vremenskom periodu biti prihvaćene i naći široku primjenu u modernom IT okruženju. Glavni razlozi „popularnosti“ ove tehnologije leže u tome što iz perspektive korisnika omogućava optimizaciju i povećanje razine iskorištenosti postojeće infrastrukture (konsolidacija servera, manja kompleksnost sustava, dinamičnost sustava, jednostavnija kontrola i upravljanje), a time i smanjenje troškova, odnosno angažiranog kapitala (uštede u nabavci HW-a, kontroli i održavanju sustava, i slično). Dinamična infrastruktura i povećanje efikasnosti operacija nameću se danas kao neki od glavnih prioriteta IT-a u službi modernog poslovanja, a time virtualizacija sa svim svojim karakteristikama postaje jedna od ključnih komponenti u modernoj informatizaciji. U kreiranju složenih i visoko dostupnih sustava koji podrazumjevaju High Availability, Disaster Recovery i Business Continuity, virtualizacija je svakako nezaobilazna tehnologija. Uvođenje virtualizacije u informatički sustav neosporno donosi mnoge benefite, ali bez planiranja, kvalitetnih alata za upravljanje, politike i uhodanih procesa može kreirati brojne rizike i probleme (primjerice, migracija mission-critical aplikacija). Ono što je činjenica, utjecaj virtualizacije na IT okruženje je sveprisutniji, bilo da govorimo o Desktop okruženju ili o najkompleksnijem Data Centru.

Isto tako tvrtka Senso profi radi na konstantnom povećanju znanja djelatnika te na njihovom usavršavanju u različitim područjima koja koristimo za pružanje što bolje i kompletnije usluge našim korisnicima.
Trenutno Senso profi pokriva sa održavanjem grad Zagreb te Split i Zadar sa svojim djelatnicima, a ostatak Hrvatske sa tvrtka partnerima sa kojima imamo potpisane ugovore o suradnji. U skoroj budućnosti je u planu otvaranje vlastitih poslovnica u Rijeci i Osijeku radi što boljeg pokrivanja većih gradova te lakše i efikasnije podrške naših postojećih i budućih korisnika informatičkih usluga koje pružamo.
Ujedno naš IT tim konstantno provjerava osposobljenost naših partnet tvrtki da bi osigurali našim korisnicima što bolji i profesionalniji nivo usluge te da ne bi došlo do odstupanja u nivou usluge koja se pruža.
Osnivanje takve mreže i njezino što bolje organiziranje je osnova za pružanje usluge održavanja na području cijele Hrvatske na sistemu ON –SITE s odzivom roku od 8 sati od prijave problema.

Broj naših korisnika je u stalnom rastu, a među njima se izdvajaju:

 • Jadransko osiguranje
 • Kreditna banka Zagreb
 • Odašiljači i veze
 • Centar banka
 • Tisak
 • Konzum
 • Školska knjiga
 • Billa
 • Hypo Alpe Adria banka.
 • Neka od rješenja koja smo implementirali kod naših korisnika su:

 • Prodaja i instalacija informatičke opreme,
 • konsolidacija sustava za pohranu podataka (Storage Management),
 • sustavi za oporavak od katastrofe (Disaster Recovery),
 • održavanje opreme
 •  najam informatičke opreme,
 • optimizacija ispisa
 • Ponuda naših usluga i rješenja koja imamo ili ih razvijamo u skladu sa zahtjevima korisnika.